П`ятниця, 26.04.2024, 21:26
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2011 » Травень » 31 » Міжнародний день захисту дітей – 1 червня
10:35
Міжнародний день захисту дітей – 1 червня
      1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Встановлене це свято в листопаді 1949 року ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок.
     Цей день покликаний нагадати суспільству про необхідність дотримання та поваги прав дитини, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля, до проблем охорони здоров'я.
      З 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, тощо.
     Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. Свято встановлено "…на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій…" згідно з Указом Президента України "Про День захисту дітей" від 30 травня 1998 року № 568/98.
     1-го червня в різних країнах світу відбуваються різноманітні заходи, що підкреслюють увагу до дитячих прав і до формування гармонійно особистості. Традиційними стали доброчинні акції, нагороди, призи.
     Сьогодні в Україні розв'язання проблем захисту дітей від небезпек, які існують у сучасному житті, нажаль, далеке від ідеального. В країні велика кількість випадків фізичного та психологічного насилля над дітьми, про що свідчить статистика. Беззахисність починається іноді з першого подиху дитини. Щотижня тільки в пологових будинках Києва до десятка новонароджених дітей опиняються без родинної опіки, бо молоді матері їх просто залишають.
     Серед дітей, котрі підростають у повних сім'ях, немало таких, які зазнають не лише якихось утисків, а й знущань і побоїв від своїх рідних.
     Доволі гострою є проблема безпритульних дітей. Багато хто з "дітей вулиць" вже у юному віці вживає наркотики, алкоголь, деякі з них ВІЛ-інфіковані, вони йдуть на злочин. Це велика проблема для нашого суспільства, яку потрібно вирішувати не тільки на рівні соціальних служб, але й на рівні державних органів влади.
     Цього дня в багатьох країнах світу проходять благодійні акції, покликані допомогти і підтримати дітей-сиріт, інвалідів, безпритульних. Пам'ятаймо, що дотримання прав дітей є необхідною умовою для формування гуманного, справедливого і благополучного суспільства.
     Відразу ж після Міжнародного дня захисту дітей, який на сьогодні вже відзначає 96% усіх країн, світова спільнота має нагоду ще раз повернутися до проблем захисту дітей у дещо іншому аспекті. Адже 4 червня відзначають Міжнародний день безвинних дітей – жертв агресії, проголошений Надзвичайною спеціальною сесією Генеральної Асамблеї ООН 19 серпня 1982 року.
     Діти – це світлі промінчики надії для батьків, в яких ми бачимо здійснення наших мрій і сподівань. Вони – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від дорослих залежить, яким буде становлення наших дітей, як складеться їхня доля. Пам'ятати про це ми повинні не тільки в це свято, а й повсякчас. Сьогодні нашим першочерговим завданням є забезпечення належних умов для того, щоб кожна дитина росла здоровою і щасливою, мала можливість розвити свої інтереси та здібності, отримала належну освіту й виховання.
     Міжнародний День захисту дітей – це добрий привід замислитися над проблемами і малят, і підлітків, і тих, хто наближається до межі, за якою дорослість. Адже цей день стосується життя і тих, котрі ще граються в пісочниці, і тих, котрі готуються до нового життя, переступаючи шкільний поріг.
 
 
Переглядів: 1164 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz