П`ятниця, 26.04.2024, 16:20
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Квітень » 11 » Міжнародний день польоту людини в космос. Всесвітній день авіації і космонавтики. День працівників ракетно-космічної галузі– 12 квітня
13:29
Міжнародний день польоту людини в космос. Всесвітній день авіації і космонавтики. День працівників ракетно-космічної галузі– 12 квітня

                                                                

До 50-ї річниці першого космічного польоту Юрія Гагаріна Генеральна Асамблея ООН з 2011 року проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос.

"12 квітня 1961 року в Радянському Союзі виведено на орбіту Землі перший у світі космічний корабель-супутник "Схід" з людиною на борту. Пілотом-космонавтом є громадянин СРСР, льотчик-космонавт Гагарін Юрій Олексійович"

27-річний льотчик-випробувач і виробничий технік також став першою людиною, яка облетіла навколо планети, цей політ його космічна капсула зробила за 89 хвилин. «Восток-1» обігнув Землю на максимальній висоті 187 миль від поверхні, весь цей час апарат повністю прямував автоматичною системою управління.

Президія Верховної Ради СРСР постановила щорічно цього дня, 12 квітня, відзначати День космонавтики.

 

Юрій Олексійович Гагарін миттєво став міжнародною знаменитістю. Він був нагороджений Золотою зіркою Героя Радянського Союзу та орденом Леніна. По всьому Радянському Союзу споруджувалися меморіали і перейменовувалися вулиці на честь першої людини на Землі, яка вчинила космічний політ.

Згідно з протоколом 61-ї Генеральної конференції Міжнародної авіаційної федерації, що відбулася в листопаді 1968 року, 12 квітня Всесвітній день авіації і космонавтики.

Космонавтика — це сукупність галузей науки і техніки, що призначені для дослідження й освоєння космосу й позаземних об'єктів.

 Починаючи з кінця 1980-х років людство планомірно здійснює пілотовані польоти з метою освоєння космічного простору, вивчення Сонця, ко

мет й інших космічних об'єктів та дослідження Землі з космосу. Дослідження космосу надзвичайно важливе для картографування, вивчення ресурсів Землі, метеорологічних явищ.

Розвиток пілотованих польотів у нас в країні проходив поетапно з урахуванням досягнутих науково-технічних результатів і появи нових наукових, господарських і технічних завдань. Від перших пілотованих кораблів і орбітальних станцій до багатоцільових космічних пілотованих орбітальних комплексів - такий шлях, пройдений пілотованою космонавтикою.

День працівників ракетно-космічної галузі України

4 жовтня 1957 року відбувся запуск першого в історії СРСР штучного супутника Землі. Ця дата вважається початком кос­мічної ери. А 12 квітня 1961 року відбувся перший політ люди­ни в космос. Людина, яка здійснила цей політ, —  Ю. О. Гагарін.

12 квітня багатотисячна армія ракетобудівників України відзначає професійне свято. Враховуючи значний внесок пра­цівників ракетно-космічної галузі України в наукові досліджен­ня, створення сучасної ракетно-космічної техніки та впрова­дження високих космічних технологій в народне господарство, Указом Президента України від 13 березня 1997 року в Україні оголошено свято, яке відзначається щорічно 12 квітня. Сього­дні до складу космічної галузі України входить понад 30 про­мислових підприємств, конструкторських бюро та науково-до­слідних інститутів.

Зараз будь-яка країна світу не може вважати себе сучасною, якщо вона не опікується ракетно-космічною галуззю. А Укра­їна має і розвинену авіаційну, і розвинену космічну галузі. Україна бере зараз участь у багатьох міжнародних проектах, їх десь близько 20. Підписані угоди зі Сполученими Штатами Америки, Бразилією, Італією, Японією, Росією, Європейським космічним агентством. Тобто підписано дуже багато угод саме в напрямку дослідження космічного простору.

Яскраві успіхи вітчизняної космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім'я прогресу космічної галузі.

Найекологічніші у світі ракети виробляють в Україні

Підприємство Південний машинобудівний завод було утворено 21 липня    1944 року як автомобілебудівний завод. У 1951 році був перепрофільований на серійний випуск ракет розробки Сергія Корольова. З 1954 року розпочав виробництво балістичних ракет стратегічного призначення розробки КБ "Південне" під керівництвом Михайла Янгеля. Починаючи з 60-х років ВО ПМЗ, крім бойових ракет стає виробником ряду унікальних космічних носіїв, а також космічних апаратів.

У 1951-ому році заводчани отримали урядовий наказ, який рекомендував приступити до виготовлення ракет. Під керівництвом головного конструктора        С. Корольова була створена ракета Р-1 (SS-1 по класифікації НАТО), а незабаром і Р-2, Р-3 (SS-2, SS-3). Активно використовуючи сучасні технології, конструктори заводу приступили до проектування нових ракет. Так з'явилася ракета 8К63 (SS-4), яка працювала на висококиплячих компонентах палива.

                                                                          

 В ті роки ракетобудуванням займалися в Дніпропетровську і в Москві. Конструктори Туполев, Янгель, Корольов, Лавочкин та інші внесли величезний вклад до розвитку ракетобудування нашої колишньої великої країни. Але найдосконалішою бойовою ракетою стала ракета 15А18М (SS-18), виготовлена фахівцями «Південмашу». У 90-і роки вона була визнана кращою в світі серед міжконтинентальних балістичних ракет. Американці дали їй прізвисько «Сатана», а заводчани називають «невидимкою».

Коли Україна стала без'ядерною державою, «Південмаш» припинив випуск ядерних ракет. Але і сьогодні «Південмаш» залишається одним з найбільших промислових гігантів в Європі, на якому працюють більше 14 тис. чоловік.

За участю українських підприємств космічної галузі були напрацьовані чотири головні проекти: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний старт» та «Циклон-4».

                                                                            

                                                                    Легендарне КБ "Південне" святкує ювілей

10 квітня Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля відзначає 60-річний ювілей.

Конструкторське бюро «Південне» стало одним з провідних світових підприємств, що спеціалізуються на створенні ракетно-космічної техніки, з багаторічною славною історією, відомим у всьому світі.

 Кілька поколінь конструкторів зіграли видатну роль у розвитку галузі, зміцненні авторитету Дніпропетровщини, як ракетно -космічної столиці країни.

У часи Радянської Армії понад 60 відсотків ядерних боєголовок всього арсеналу СРСР встановлювали на ракети саме дніпропетровського виробництва .

Інше, не менш відоме досягнення - розробка та виготовлення міжконтинентальних бойових ракет SS -24 (Scalpel) і SS -18 (Satan), які за своїми технічними параметрами досі є неперевершеними.

За 60 років конструкторами КБ «Південне» розроблено 67 типів космічних апаратів і 12 космічних комплексів, а загалом у співдружності з «Південмашем» виготовлено і виведено на орбіту понад 400 космічних апаратів, що виконували астрофізичні дослідження, глобальне дослідження і дистанційне зондування світового океану, а також вирішували цілу низку задач в інтересах оборони країни.

До космічних ви висот
Прагнете щодня,
Поважає вас народ
Тішиться рідня,
Бо найближче до зірок
Ви з усіх із нас.
Вас вітаємо тепер
В цей зірковий час.

 
 

 

 

 

 

 

Переглядів: 959 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz