П`ятниця, 29.03.2024, 06:48
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2013 » Травень » 17 » Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва – 19 травня
16:07
Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва – 19 травня
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Всеукраїнський день працівників культури і майстрів народного мистецтва припадає цього року на 19 травня. У цей день вшановуємо тих, хто відроджує духовні скарби краю, дбає про культурний розвиток держави, займається аматорською творчістю.
     З 2012 року, згідно з Указом Президента України від 30 грудня 2011 № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят", Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається в третю неділю травня. Українська культура – одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту.
     Прабатьками української культури можна вважати культуру індоєвропейських предків слов’ян, слов’янські культурні джерела, дохристиянську і християнську культуру Київської Русі.
     Без сумніву, культурний розвиток народів відбувається в процесі їх постійних взаємовідносин. Чим більше різних впливів акумулює в собі культура народу, тим більш культурним є цей народ. Українська культура зайняла гідне місце в культурі світовій. Вона розвивалась у взаємовідносинах з культурами Заходу та Сходу. Наслідками цього стали, з одного боку, система освіти і вченість, побудовані на західних зразках.     
     Українська культура проникнута козацьким нескореним національним духом свободи і вольності.
     Не можна оминути увагою феномен "соціалістичної культури”, адже Україна в цей період, не дивлячись на всі втрати зробила гігантський ривок в освіті, культурі, науці і техніці. Репрезентацією держави в цій галузі і його культурним розвитком повинно було займатися Міністерство культури України, яке і було створене.
     В сучасному українському суспільстві важливо визначити і стверджувати високі моральні принципи, засновані на тисячолітньому духовному і культурному набутку українського народу, щоб не опинитися на задвірках культурного прогресу. Адже сьогодні культура у нашій державі переживає непрості часи. Це і недостатнє фінансування галузі. Заробітна плата працівників культури помітно нижча, ніж в інших галузях економіки. В особливо важких умовах працюють сільські установи культури — це і відсутність опалення, телефонів, у деяких — навіть електроенергії.
     Культура робить людину особистістю, формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. Національна культура живе та розвивається завдяки творчій праці представників цієї галузі, які з ентузіазмом та любов’ю до прекрасного звеличують рідну Україну, примножують її успіхи і досягнення. Сьогодні надії на краще майбутнє нашої держави пов’язані з розвитком культури, із збереженням духовного потенціалу народу.
 
На Дніпропетровщині відзначили Всеукраїнський день працівників культури і
майстрів народного мистецтва та Міжнародний день музеїв
     На Дніпропетровщині відзначили Всеукраїнський день працівників культури і майстрів народного мистецтва та Міжнародний день музеїв. Урочистості відбулися у Дніпропетровську у Будинку органної та камерної музики. Від імені голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Надія Подоплєлова привітала митців та працівників музеїв з професійним святог. Вона зазначила: «Наш Президент Віктор Янукович відзначає велику роль національної культурної спадщини у створенні міцної основи для розвитку незалежної України, відродженні духовності та збереженні історичної пам'яті народу. Дніпропетровщина завжди славилася міцними культурними традиціями, які з кожним роком примножуються. В нашому регіоні проходять знакові події світу культури – експонуються всесвітньовідомі виставки та проходять міжнародні фестивалі. Розвитку музейної інфраструктури, підтримці у належному стані пам’яток історії та закладів культури приділяє велику увагу губернатор Дмитро Колєсніков».
     Кращим працівникам культури та музейних установ Надія Подоплєлова вручила нагороди Міністерства культури України та облдержадміністрації.
     Присутні на урочистостях митці зазначили, що 2012 рік та початок 2013 року стали для їх сфери багатим на яскраві події. Зокрема, торік елемент "Петриківський розпис” внесено до списків (реєстрів) нематеріальної культурної спадщини Дніпропетровської області та України. У 2012 році діорама "Битва за Дніпро” зустріла свого десятимільйонного відвідувача. Вперше у Дніпропетровському художньому музеї виставлені оригінальні картини видатних французьких художників із колекції "Нормандія у живописі”. На початок року 2013 року відбулися виставки творів Нікаса Сафронова та Віктора Вазарелі. У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д.І.Яворницького проходить виставка унікальної колекції "Золота Скіфія”. Довідка:До Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва. В регіоні функціонують 14 професійних театрів, 1 філармонія, будинок органної та камерної музики, академічний фольклорно-хореографічний ансамбль "Славутич”, 16 кінотеатрів, 1921 бібліотек, 596 закладів клубного типу, музейна галузь Дніпропетровської області налічує 131 музей, з них 22 комунальних, 1 державний (Металургійний музей України) і 108 музеїв на громадських засадах на підприємствах, в учбових закладах).
     Для дітей в регіоні функціонують 87 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання). Для подальшого професійного зростання молоді діють 4 вищі мистецькі навчальні заклади І рівня акредитації, а також Дніпропетровська консерваторія іг. М.Глінки – мистецький навчальний заклад ІІІ рівня акредитації.
     До Міжнародного дня музеїв. В області розташовано 11 тис 131 пам’ятка історії, археології та монументального мистецтва. У 2012 році проведено інвентаризацію 1595 пам’яток археології у 22 районах області, 291 пам’яток історії та монументального мистецтва у трьох містах (Кривий Hіг, Жовті води, Новомосковськ) та Верхньодніпровському районі. У Криничанському та Царичанському районах області визначено межі 1000 пам’яток. Управління преси та інформації облдержадміністрації
Шановні працівники культури і майстри народного мистецтва! Щиро і сердечно вітаємо Вас з професійним святом. Високо цінуємо Ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Своєю плідною працею та силою духу Ви звеличуєте Україну, примножуєте її успіхи і досягнення.
 
 
 
За матеріалами Інтернету
 
Переглядів: 1856 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz