Субота, 20.04.2024, 02:33
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Грудень » 1 » Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом – 1 грудня
10:31
Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом – 1 грудня

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Вперше цей день відзначався у 1988 року. Це рішення було прийнято на міжнародній зустрічі міністрами охорони здоров’я різних країн світу.
За останні 25 років Україна теж відчула на собі важкий тягар хвороби. За роки свого прогресування епідемія забрала життя понад 31 тисячі наших співвітчизників, стала випробуванням для тисячів українців, які на сьогодні живуть з вірусом імунодефіциту.
Небезпека подальшого розвитку хвороби, її вплив на демографічний та економічний потенціал країни змусили державу та громадськість об’єднати зусилля і дати достойну відсіч ВІЛ-інфекції. За останні роки Україна продемонструвала відчутний прогрес у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. Міжнародна спільнота визнала нас лідером серед держав Східної Європи та Центральної Азії. На думку виконавчого директора Об’єднаної програми ООН з ВІЛ-інфекції/СНІДу Мішеля Сідібе, успішний український досвід у боротьбі з ВІЛ-інфекцією необхідно поширювати серед інших країн.
Об’єднання партнерських ресурсів, зокрема фінансових, в рамках національної програми дозволили нам констатувати стабілізацію епідемічного процесу.
В країні спостерігається не лише стале зниження захворюваності, зокрема серед груп підвищеного ризику, але й зменшення проявів ризикованої поведінки, формування у людей свідомого ставлення до свого здоров’я та здоров’я близьких.
Поступове розширення доступу до лікування ВІЛ-інфікованих осіб дало можливість на 12% знизити кількість смертей від хвороб, зумовлених СНІДом. Сьогодні в Україні більш як 50 тисяч ВІЛ-інфікованих пацієнтів забезпечені лікуванням, в основному, за кошти державного бюджету, яке супроводжується послугами соціального, психологічного, правового характеру. Пріоритетним і принципово важливим для держави залишається зниження рівня передачі вірусу від матері до дитини. Держава взяла на себе 100% фінансування заходів, спрямованих на профілактику ВІЛ у новонароджених. За останні 10 років показник передачі вірусу від матерів до дітей знижено у більше, ніж сім разів.
Досягнуті в країні епідемічні зрушення потребують зміцнення та подальшого розвитку. Нова Загальнодержавна цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу ставить перед нами досить амбітні цілі. Наша робота спрямовуватиметься на зниження рівня інфікування, зокрема, серед груп підвищеного ризику та медичних працівників. Пріоритетною ціллю залишається зниження рівня передачі ВІЛ від матері до дитини – до 1%. Планується охопити антиретровірусними лікуванням усіх пацієнтів, які цього потребують. У 2018 році майже 120 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб отримають доступ до життєво необхідної антиретровірусної терапії.
Виконання цих завдань потребує міцної партнерської взаємодії, належного відгуку в регіонах, залучення не лише медичного, а й освітнього та соціального секторів, пенітенціарної системи та ін.
Поширення ВІЛ-інфекції – це проблема, яка може торкнутися кожного і подолати її здатне лише небайдуже суспільство. Я хочу висловити вдячність усім партнерським організаціям, які роблять внесок подолання ВІЛ-інфекції та СНІДу в Україні, які підтримують наші починання. Сьогодні саме завдяки спільній щоденній роботі ВІЛ-інфіковані громадяни мають можливість повноцінного, яскравого життя, без обмежень та упереджень.
Метою Всесвітнього дня боротьби проти СНІДу є підвищення глобальної обізнаності про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією. Цього дня партнерам з державного і приватного сектора надається найбільш реальна можливість сприяти прогресу в профілактиці та лікуванні ВІЛ/СНІДу, а також догляді за хворими людьми в країнах з високою поширеністю цієї хвороби і у всьому світі.
Довідка
Коли людина заражається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), вірус починає руйнувати імунну систему, яка відповідає за захист організму перед хворобами. Людина, що живе з ВІЛ, може виглядати і відчувати себе добре впродовж багатьох років і навіть не знати, що вона інфікована. Потім імунна система уражається настільки, що людина стає вразливим для багатьох інфекційних хвороб. Виявити ВІЛ в організмі можна приблизно через 25 днів – три місяці після зараження за допомогою спеціального аналізу крові, що виявляє антитіла до вірусу. Цей період після зараження і до появи антитіл до ВІЛ у крові називається “періодом вікна”.
ВІЛ та СНІД – не одне й те саме. ВІЛ – це вірус, що вражає імунну систему, а СНІД – це комплекс захворювань, які виникають у людини з ВІЛ на фоні низького імунітету. Людина, що живе з ВІЛ, з часом може почати хворіти частіше, ніж звичайно. Власне, хвороба СНІД (Синдром набутого імунодефіциту) зазвичай виникає через кілька років після зараження ВІЛ, коли у людини розвиваються одне або декілька дуже серйозних захворювань. Єдиний спосіб з’ясувати присутність ВІЛ в організмі – провести спеціальний аналіз крові на ВІЛ.
Метою Всесвітнього дня боротьби проти СНІДу є підвищення глобальної обізнаності про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією. Цього дня партнерам з державного і приватного сектора надається найбільш реальна можливість сприяти прогресу в профілактиці та лікуванні ВІЛ/СНІДу, а також догляді за хворими людьми в країнах з високою поширеністю цієї хвороби і у всьому світі.
 

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

Переглядів: 695 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz