П`ятниця, 29.03.2024, 09:46
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2015 » Липень » 16 » Потсдамська конференція глав урядів СРСР, США й Англії – 17 липня 1945р. – 70 років
07:15
Потсдамська конференція глав урядів СРСР, США й Англії – 17 липня 1945р. – 70 років

Потсдамська конференція — конференція керівників трьох союзних держав-переможниць у Другій світовій війні — СРСР, США, Великої Британії.

Відбувалася від 17 липня до 2 серпня 1945 року. Радянський Союз представляв Й. Сталін, Англію на початку конференції - У. Черчілль, згодом           К. Еттлі (якій переміг на виборах у Великобританії), делегацію США очолював новий президент країни Г. Трумен (Т. Рузвельт помер 12 квітня 1945 p.).

Були розроблені принципи політики союзників щодо Німеччини: 4Д = демілітаризація, демократизація, декартелізація й денацифікація. Було вирішено розпочати підготовку мирних договорів з Німеччиною та її колишніми союзниками в Європі, для чого було створено Раду міністрів закордонних справ (РМЗС) США, СРСР, Англії, Франції та Китаю. На ній були прийняті рішення про знищення німецьких монополій, репарації, про західний кордон Польщі, про вступ СРСР у війну проти Японії та розглянуті інші питання. Був утворений Міжнародний трибунал для покарання головних воєнних злочинців.

За підсумками конференції Німеччину було поділено на чотири зони окупації, кожна з яких відповідно контролювалася командуванням військ СРСР, США, Англії та Франції. Були зафіксовані нові німецькі кордони.

Від імені глав урядів Великобританії, США, Китаю була виголошена Потсдамська декларація, яка вимагала капітуляції Японії. Японський уряд відхилив цю вимогу.

Головною сферою обговорень були європейські справи, насамперед те, що стосувалося всебічного вирішення «німецького питання».

Оцінюючи досягнуті в Потсдамі домовленості: вони зафіксували об'єктивне співвідношення сил та інтересів — насамперед великих держав — на момент укладання відповідних угод. Адже територіальний устрій у більшості частин Європи залишається в основному таким, яким його було встановлено в Потсдамі.

2 серпня Потсдамська конференція завершила свою роботу.

Потсдамська конференція : підсумки

Багато в чому рішення, прийняті в 1945, повторювали ідеї Ялтинської конференції, але в більш докладної, деталізованої формі.

У результаті переговорів були встановлені політичні та економічні принципи післявоєнного устрою та ставлення до Німеччини. Для управління їй була створена контрольна рада з чотирьох командувачів окупаційними військами.

Документально рішення зустрічі були зафіксовані Потсдамською декларацією, в якій прописувалася умова беззастережної капітуляції Японії. Сталін підтвердив зобов’язання розпочати війну з Японією не пізніше ніж через три місяці після того, як завершиться Потсдамська конференція.

Східні кордони Німеччини були перенесені на захід до лінії Одер-Нейсе. Це скоротило територію країни на чверть.

На схід від цього кордону знаходилися землі Сілезії, Східної Пруссії і частини Померанії. Переважно це були сільськогосподарські райони (крім Верхньої Сілезії, що була великим центром важкої промисловості Німеччини).

До СРСР відійшли землі Східної Пруссії разом з Кенігсбергом (був перейменований в Калінінград). На її території створювалася Калінінградська область РРФСР.

В останній день були підписані всі основні рішення врегулювання післявоєнних питань. Не запрошена на зустріч Франція 7 серпня 1945 схвалила, хоча і з деякими застереженнями, всі ці рішення.

В даний час в палаці Цеціліенхоф, в якому пройшла Потсдамська конференція, розміщений меморіальний музей, присвячений цій події, а також розташований сучасний готель.

Потсдамська конференція мала дуже важливе міжна­родне значення. По-перше, вона врегулювала найскладніші міжнарод­ні проблеми, пов'язані з ліквідацією наслідків війни в Європі. По-друге, конференція продемонструвала можливість досягнення єдності великих держав антигітлерівської коа­ліції в мирний час, як і в роки війни. По-третє, рішення Потсдамської конференції стали програмою післявоєнного устрою Європи.

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

Переглядів: 694 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz