П`ятниця, 29.03.2024, 02:56
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Грудень » 23 » На допомогу дипломникові і науковому керівнику: не відходячи від монітора
12:39
На допомогу дипломникові і науковому керівнику: не відходячи від монітора

Джерело
Submitted by Валерія Лавренко on Sun, 12/21/2014 - 23:16

Ми вирішили нагадати нашим студентам і викладачам про існування двох сервісів, які істотно спрощують роботу дипломника та наукового керівника. Також вони можуть бути корисні дисертанту і просто вченому, яка перебуває в стані активної роботи над своєю темою дослідження.

1. На допомогу до оформлення списку літератури - сервіс www.VAK.in.ua.

Невід'ємною, і скажемо прямо, не зовсім приємною частиною праці над кваліфікаційною роботою будь-якого рівня або повноцінним науковим дослідженням, є оформлення списку літератури. Левова частка питань студентів стосується саме цих, здавалося б, нехитрих вимог. Нескінченні точки і тире вводять часом людину, яка зіткнулася з ними вперше, в паніку: «Адже я історик (хімік, фізик), а не радист, щоб розбиратися в цій морзянці!»

Для «Не радистів» був створений спеціальний сервіс www.VAK.in.ua. Він дозволяє при заповненні простої електронної форми отримати правильне оформлення посилання на конкретну статтю, електронний джерело, книгу, частина книги, автореферат або дисертацію. У полях форми необхідно вказати автора (ів) джерела, його назву, рік і місце видання, кількість сторінок. А точки, тире та інші незрозумілості з'являться автоматично в колонці справа.

Єдина умова для неавторизованих користувачів - правильно оформлені посилання на їх літературу залишаються в пам'яті сервісу і є доступними для огляду всіх його користувачів в якості зразків.
Однак, якщо ви «секретничати» - достатньо зареєструватися і створити власний кабінет. Тоді нетлінні манускрипти, здобуті вами у невтомною евристичної роботі залишаться таємницею для наукової громадськості.

До речі, багатьом достатньо просто чужих зразків для розуміння логіки оформлення посилань, так що «своїм кревним» ділитися необов'язково.

Як недолік сервісу слід назвати той факт, що він не дозволяє автоматично оформлювати посилання на архівні джерела, на інтерв'ю та ряд інших матеріалів. Але, я думаю, розробники згодом внесуть корективи, оскільки на сьогодні ми маємо справу тільки з beta-версією продукту.

2. Повнотекстовий пошук по українським журналам - сервіс ПошукВАК

Ну і, природно, роботі над оформленням списку літератури має передувати безпосередньо смислове наповнення курсової чи дипломної. У цьому допоможе сервіс ПошукВАК

ПошукВАК дозволяє виробляти повнотекстовий пошук по українським журналам, внесеним до списку ВАК. Як правило, це найбільш репрезентативні журнали у своїй галузі, авторитет яких визнаний МОН України. Загальна база пошуку включає 657 журналів.

ПошукВАК незамінний при написанні огляду літератури у вступній частині роботи. Зазначу, що його обов'язковою складовою є оцінка стану розробки теми вітчизняною наукою, що власне і відбивається в ВАКівських публікаціях.

ПошукВАК досить простий у використанні. Досить вести ключові слова в пошукове поле - і він видасть посилання на статті з даної тематики і список журналів, в яких вони опубліковані. Загалом, всім, хто знайомий з Google (тобто всім користувачам мережі) використання цього сервісу не складе проблем.

Наявність таких сервісів не відкидає необхідності походів в бібліотеку, але істотно доповнює зібраний там матеріал і допомагає його систематизувати. Ну а для любителів робити все в останній момент, які серед студентів не рідкість, www.VAK.in.ua і ПошукВАК можуть стати знахідкою!

Успішних захистів і наукових пошуків!

Валерія Лавренко

Переглядів: 598 | Додав: O_K | Теги: список літератури, автоматичне оформлення списку літер, пошук наукових статей | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz