П`ятниця, 19.04.2024, 04:24
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Міжнародний день зменшення небезпеки стихійних лих
10:53
Міжнародний день зменшення небезпеки стихійних лих
     Ця дата відзначається щорічно у другу середу жовтня. Вперше цей день відзначався згідно із резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 22 грудня 1989 року в рамках Міжнародного десятиріччя зменшення небезпеки стихійних лих (1990-1999).
     У 1999 році Генасамблея вирішила продовжувати щорічно відзначати цю дату як Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих, в якості одного з інструментів, що сприяють формуванню глобальної культури зменшення небезпеки стихійних лих, включаючи запобігання стихійним лихам, пом’якшення їх наслідків та забезпечення готовності до них.
     Стихійні лиха - катастрофічні природні явища і процеси, що виникають раптово і що призводять до численних жертв або до зміни звичного устрою життя людей. Зокрема, фахівці зараховують до стихійних лих такі природні явища і катаклізми, як землетруси, повені, цунамі, циклони, смерчі і тайфуни, засухи, виверження вулканів, пожежі тощо.
     На жаль, часто ми не усвідомлюємо, що кожна людина своєю повсякденною поведінкою стосовно довкілля та способом використання природних ресурсів впливає на збільшення частоти та руйнівної сили різноманітних стихійних лих. Тому, необхідно усвідомити свою особисту відповідальність за природне довкілля і більш бережливо ставитись до створеного Богом світу у своєму повсякденному житті.
     Понад усе людство потерпає від повеней, циклонів і землетрусів. Незважаючи на розвиток оповісних технологій, з кожним роком стихія забирає все більше життів. У середньому внаслідок стихійних лих гине 184 людини в день.
     За прогнозами, через урбанізацію і зміни клімату на планеті число жертв зростатиме. Так, згідно із доповіддю "Зведення погоди: 2010-2020 ", підготовленому на замовлення Міністерства оборони США, у світі можливий "катастрофічний зсув", внаслідок якого Світовий океан почне жити за новими законами. У цьому випадку Європа, Азія і Північна Америка втратять звичне тепло і "стануть схожими на Сибір", а в Південній півкулі стане спекотніше. Мільйони життів можна врятувати, якщо держави більше робитимуть для запобігання і скорочення ризиків стихійних лих.
     Міжнародна стратегія із зменшення небезпеки стихійних лих має на меті довести до відома громадськості важливість цього завдання. Крім того, йдеться про роз'яснення населенню та громадам, які найбільше ризикують стати жертвою стихійних, екологічних та техногенних лих, доступних засобів протидії, аби не дати небезпеці спричинити катастрофу.
 
 
Переглядів: 1010 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz