П`ятниця, 19.04.2024, 20:44
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2015 » Травень » 28 » Міжнародний День Захисту Дітей, Всесвітній день батьків – 1 червня.
14:28
Міжнародний День Захисту Дітей, Всесвітній день батьків – 1 червня.

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії.

Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

В даний час Конвенція з прав дитини визначає дитину як людську істоту до досягнення вісімнадцятирічного віку. Статус «дитини» так само як і «дорослого» варіюється в різних культурах і юридичних системах.  При цьому національні законодавства мають пріоритет в даному питанні.

З історії Дня захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.

Відповідно до Женевської декларацією про права дітей, прийнятої в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, громадського походження, майнового стану та ін

Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

Символ Міжнародного дня захисту дітей

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно більш ніж у 30 країнах світу.

Літні канікули - це завжди довгоочікуваний і довгий свято для дітей. Початок літа проте, це тільки не початок дитячих канікул, 1 червня - День захисту дітей - це свято дітей, день їх захисту, день, спонукає дорослих думати про дітей.

У дітей прав не менше ніж у дорослих, проте обставин, пов'язаних з порушенням прав дитячих існує безліч. Так, наприклад, за сумною статистикою,  10-ки млн. дітей страждають через брак медикаментів, помирають через відсутність медичної допомоги, 100 млн. дітей не отримують необхідної освіти через відсутність освітніх установ. Величезне безліч дітей не мають рідного дому і голодують, а в багатьох, добре країнах, що розвиваються, дітей використовують як безкоштовну робочу силу і навіть продають в рабство.

Всі ці факти, безумовно, зобов'язані закликати дорослих на допомогу дітям, на вирішення їхніх проблем, на поліпшення життя дітей у всьому світі.

І починати потрібно прямо зараз. І піклуватися про дітей кожен день, кожну годину і кожну хвилину. Діти - наше майбутнє, щасливі діти - щасливе майбутнє.

Скільки покинутих дітей, скільки сиріт?! Вони є практично скрізь, і, на жаль, число це величезна.Діти не можуть висловити щось на захист своїх прав, вони не можуть самостійно покращувати своє життя, багато хто навіть не знають що таке щасливе життя, що таке жити у нормальній сім'ї, бути коханими мамою і татом, ходити в садок або в школу, дружити з іншими хлопцями.

Дитинство - це найщасливіший час для багатьох з нас, ми завжди з дуже теплими почуттями згадуємо роки нашої молодості й дитинства, проте далеко не всі люди можуть похвалитися такими радісними спогадами в дитячому віці. Так давайте ж робити всі зусилля, щоб наші діти, діти нашого часу могли з посмішкою через кілька років згадувати роки, коли вони були маленькими, коли вони росли, і входили в доросле життя.

Дії сучасних державних органів направлені у бік поліпшення ситуації з дітьми в усьому світі. Так, завдяки активній і успішній діяльності Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), дитяча ситуація за останні десять років має значні поліпшення, 100 тисяч дитячих життів було збережено, а мільйони дітей змогли отримати справжнє гідне дитинство.

Ми повинні чітко розуміти, що з відкриттям кожної нової школи, дитячої поліклініки та лікарні, будинків і притулків для дітей будується майбутнє всієї планети.

1 червня - День захисту дітей, у цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей. Серед їх числа конкурси, з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

Благодійні акції в усьому світі спрямовані на покращення життя дітей. З їх допомогою збираються кошти, щоб допомогти самотнім дітям по всьому світу, допомогти знайти їм хоч трохи того, чого вони були позбавлені при народженні або за роки свого, поки ще недовгого, життя. Адже абсолютно кожна дитина має законне право на щасливе дитинство і право це єдине для всіх дітей.

Діти сподіваються на нас, вони цілком і повністю довіряють нам, вони потребують нас і не зможуть без нас жити. Давайте не розчаруємо їх дитячих надій, а допоможемо їм бути щасливіше і улюблений.

Відзначення свята в Україні

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято — День захисту дітей. Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.

В Україні цей день відзначається щорічно відповідно до Указу Президента України № 568/98 від 30.05.1998 р. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Проблема захисту і виховання підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності, адже діти - гарант самозбереження, здоров'я і процвітання нації. Забезпечення та дотримання прав дитини - необхідність і потреба не лише сучасного етапу розвитку України, а й пріоритетний напрям політики нашої держави на майбутнє.

Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави.

Наші прагнення створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку повинні знайти втілення у реальних діях. Адже діти - наше майбутнє, а значить - майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Всесвітній день батьків - 1 червня

Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа. 1-го червня на підтримку батьків по всьому світу, низкою урядових і громадських організацій багатьох країн проводяться різноманітні заходи, спрямовані на вшанування загальноприйнятих традиційних сімейних цінностей, ролі і значення батьків для всіх поколінь.

Статус батьків, їх єдності, зобов’язання і відповідальність, хвилюючі переживання і турбота про благополуччя підростаючого покоління, є абсолютно природний стан життя для багатьох з нас. Ніяка сучасна культура або новації світосприйняття, які намагаються нав’язати громадській думці, виключаючи інститут батьківства і нівелюючи вагомість простих людських понять сім’ї, не матиме жодних життєствердних перспектив.

Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.

День батьків жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї. Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять. Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх батьків, теперішніх та майбутніх! Бажаємо батькам міцного здоров’я, мудрості і сил! Зі святом Вас і Ваші родини!

Люди! Будьмо до дітей просто ласкаві!

Давайте частіше робити заради дітей хоча б маленькі добрі справи. Похваліть зайвий раз дитину. Замість того, щоб зосереджувати свою увагу на тих дрібницях, які вас в дітях дратують, зосередьте її на тому, що вам в них подобається. Це може бути що завгодно: шкільна оцінка, вивчений віршик, розв’язана задачка, посмішка дитини, її зачіска, її голос і таке інше. Як тільки ви знайдете в дитині якусь гарну рису чи прояв, повідомте про це самій дитині. Щира похвала дитині – творить чудеса. Вона може поліпшити настрій дитині на цілий день. Висловлюйте дітям свою вдячність. Не тримайте подяку дитині в собі. Не лінуйтеся сказати дитині: “Спасибі тобі, друже!”. Хай дитина знає, що ви цінуєте її. Пам’ятайте, що навіть незначні слова подяки можуть зробити день дитини значно кращим. Подаруйте дитині посмішку! Обніміть її! Пам’ятайте, це їй потрібно!

 

Батькам

 МАРИНА КУЗЬМЕНКО                                                    

У батьків така доля – чекати їх дітей.

В житті у нас
Є дві людини
Нема й не буде
Їм заміни.
Бо це вони…
Це мама й тато.
Така в них доля -
Нас чекати…
На кожну звісточку
І слово,
Вони -
Це втілення любові.
Вони нас приймуть
І зігріють…
Їм тяжко.
Та в очах – надія.
На те, що ми
Щасливі будем.
І найріднішим в світі людям
Дамо ми радості хоч трохи.
За їх тяжкі батьківські роки…

Тож пам’ятайте,
Що десь там
Матуся молиться,
Щоб Вам
В житті не так як їй жилося.
Хоч вкрила сивина волосся
І в тата сили теж не ті,
Батьки не вічні…
Тож в житті,
Рідненьких їх не забувайте
Пишіть, дзвоніть і приїжайте…

2002

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

Переглядів: 1629 | Додав: fedor | Рейтинг: 5.0/1
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz