П`ятниця, 19.04.2024, 07:12
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Листопад » 17 » Міжнародний день студента – 17 листопада
10:08
Міжнародний день студента – 17 листопада

Найкращі роки життя – студентські. Нові знайомства, друзі, переїзди, враження, життя в гуртожитку, спільні вечері, часте недосипання, лекції, сесії, улюблені розписані парти, згуртований відпочинок, смішні життєві історії, перший підзаробіток, дипломні роботи, незабутні викладачі, прогуляні пари… – все це спогади, які пронесуться не раз думками людини, що перевірила на собі справжнє буденно-святкове студентське життя.

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема — сесія що насувається , а сама очікувана дата — День студента. Причому пригадується, як правило, не стільки саме навчання, скільки перший серйозний роман, веселі посиденьки з друзями, смішні випадки з життя…

Бути студентом для кожної людини – це бути побаченим та почутим, все-таки чогось навчитися, щось зробити, реалізувати себе як талановитого митця, вправного спортсмена, точного науковця…, віднайти своє покликання, стати тим індивідом, який може і хоче оцінити реальність, побачити світ і розгледіти в ньому все те, чого раніше так довго не бачилося. Бо студенти – це той тип суспільства, який має не лише свою філософію, індивідуальність, характер, інтерес, талант, майстерність, психологію, а й свою незламну позицію.

Саме студентство першим згуртовано рветься до бою, про це не раз нагадують наша і світова історія. Саме студентство впевнено відстоює свої інтереси в суспільстві, першим готове боротися проти неправди та несправедливості. Саме студентство кожного разу виборює право на власну думку. І хоча не завжди буває легко та просто її відстояти, побороти стереотип «байдужості», студенти завжди готові тримати в руках той стержень суспільства, який найважче зламати. Доказом такої студентської сили колись і стало проголошення листопадового дня Міжнародним днем студента.

Студентство — особлива каста. Студенти з різних країн чудово знайдуть спільну мову один з одним, незважаючи на мовні бар'єри. Студентські традиції — як серйозні, так і кумедні — дуже схожі і в Києві, і в Сорбонні, і в Оксфорді. Навіть своє «персональне» свято — Міжнародний день студента 17 листопада — студенти всього світу святкують саме в цей день.

Незважаючи на те, що студентська молодь відрізняється веселою, і навіть у якійсь мірі буйною вдачею, це свято має сумну передісторію. 28 жовтня 1939 р. празькі студенти вийшли на демонстрацію на честь річниці утворення своєї держави. Нагадаємо, що Чехословаччина на той час була окупована фашистами, які поставилися до цього заходу без особливого пієтету. Проти демонстрантів виступили регулярні війська, в результаті зіткнень загинув студент-медик Ян Оплетал. Його похорони, які відбулися 15 листопада, дали поштовх до нових акцій протесту. 17 листопада були заарештовані і відправлені до концентраційного табору більше 1200 студентів. 9 осіб страчені без суду. А через два роки в Лондоні на зустрічі студентів з різних країн було вирішено вважати 17 листопада Міжнародним днем солідарності студентів . Зараз пафосні слова про міжнародну солідарність залишилися тільки в офіційних паперах, а в народі свято називають просто: День студента.

Студенти завжди були в авангарді руху змін. Впевнено відстоювали свої  інтереси в суспільстві, першими йшли до боротьби за справедливість. Історія зародження свята має, перш за все, героїчне підґрунтя. В часи жорстоких репресій та соціального гніту, де право на вільне вираження думок скасовувалося, молодь проявляла неабияку мужність для його відновлення. Щоб бути почутими студенти організовували страйки, через що змушені були поплатитися власним життям.

17 листопада увійшов в історію як день, коли студентів усього світу об’єднує пам'ять, а слово «солідарність» має справді правдивий зміст. 

В Україні Міжнародний день студента відзначають з 1999 року, згідно з Указом Президента від 16.06.1999 № 659/99  «Про День студента».

Вітаємо шановне студентство зі святом!

Бажаємо бадьорості, завзяття, здоров'я, успіхів і злетів у навчанні і житті!

Нехай ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю.

 

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

Переглядів: 570 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz