Четвер, 25.04.2024, 16:18
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Міжнародний день Організації Об’єднаних (День ООН) - 24 жовтня
11:19
Міжнародний день Організації Об’єднаних (День ООН) - 24 жовтня
     24 жовтня світове співтовариство відзначає Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй (День ООН). Цей день є річницею з моменту прийняття Статуту ООН — документу, який описує всі цілі та напрями в роботі Організації Об'єднаних Націй.
     Організація Об'єднаних Націй (ООН) — міжнародна організація, заснована 24 жовтня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.
     Серед найбільш важливих досягнень ООН, про які згадують в Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй, можна назвати підписання декларації прав людини, яка з'явилася в грудні 1948 року.
     «Наша мета полягає в тому, щоб створити умови, при яких всі люди зможуть 
         максимально розкрити свої потенційні можливості та сприяти розвитку суспільства
         в цілому»       —    Кофі Аннан
     Зараз до складу Організації Об'єднаних Націй входять 192 держави. Крім цього, вони є членами Генеральної Асамблеї ООН. Всі вони відзначають Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй. Це свято — частина Тижня Організації Об'єднаних Націй, що відзначається 20-26 жовтня. Усі заходи, які проводяться в День ООН, стосуються організації різних зустрічей, засідань круглих столів, виставок і т.д.
     У самій же Організації Об'єднаних Націй традиційно проводиться міжнародний концерт, а також інтерактивний телеміст між країнами.
     «Право на розвиток є показником поваги всіх інших прав людини» — Кофі Аннан
     Сьогодні система ООН в Україні складається з 13 міжнародних організацій, агентств та інституцій.
     Організація Об`єднаних Націй надає допомогу на центральному та місцевому рівнях з питань сталого економічного розвитку, ефективного врядування, верховенства права, поваги до прав людини та інших міжнародних стандартів і норм заради добробуту народу України.
     Генеральна Асамблея ООН проголосила 2012 рік: Міжнародним роком кооперативів, Міжнародним роком сталої енергетики для всіх.
     Незалежність, здобута Україною в 1991 році, не тільки розпочала нову сторінку в історії розвитку країни, але й визначила низку завдань, без вирішення котрих зменшуються можливості інтегрування України в світове суспільство значно.
     З`явилися питання щодо модернізації всієї інфраструктури країни до рівня міжнародних стандартів, особливо у сферах економіки, медицини, освіти та в суспільно-політичній сфері - щодо побудови прозорого, демократичного суспільства, охорони природних ресурсів, управління людськими ресурсами та розвиток нових інформаційно-комунікаційних технологій.
     Україна - це держава, яка на даний час підписала вісім ключових міжнародних угод та конвенцій ООН по правам людини. Україна разом з 188 іншими країнами, які підтримали і зобов`язались втілювати в життя Декларацію Тисячоліття та Цілі Розвитку Тисячоліття, що були затверджені на Генеральній Асамблеї ООН.
     Програма партнерства Уряду України – ООН на 2012-2016 роки.
     24 березня 2011 року представники установ системи ООН та Уряду України підписали Рамкову програму партнерства Уряду України – ООН на 2012-2016 роки.
     Новий п’ятирічний документ визначатиме стратегічні напрямки співробітництва та партнерства між системою ООН та Урядом України та прийде на зміну Рамкової програми допомоги ООН для України на 2006-2010 роки, терміну дії якої закінчується цього року.
     Впровадження Рамкової програми партнерства Уряду України – ООН на 2012-2016 роки стане якісно новим кроком співпраці України з ООН, оскільки вперше наголос робиться на принципі партнерства та ведучої ролі української сторони у визначенні пріоритетів та цілей допомоги з боку ООН, а також спільної відповідальності за досягнення результативності співпраці, що завдяки авторитету організацій системи ООН стимулюватиме інших донорів та інвесторів до розвитку взаємовигідного партнерства з Україною».
     Рамкова програма визначає основи стратегічного планування та діяльності ООН в Україні на наступні п’ять років відповідно до 4 головних сфер партнерства:
     · стале економічне зростання і подолання бідності;
     · соціальний розвиток;
     · врядування та управління;
     · навколишнє середовище та зміна клімату.
 
 
 
Переглядів: 2011 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz