П`ятниця, 29.03.2024, 13:06
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2010 » Грудень » 27 » Міжнародний день кіно
15:24
Міжнародний день кіно

     У понеділок, 28 грудня весь світ відзначає Міжнародний день кіно. 28 грудня 1895 року в паризькому кафе на Бульварі капуцинів брати Луї та Огюст Люм’єр (що раніше одержали патент на винайдений ними апарат "Сінематограф") влаштували для охочих перший публічний платний перегляд низки знятих ними короткометражок, серед яких був і "Вихід робочих з фабрики Люм’єр", хронометраж якого складав всього 46 секунд. Показ легендарного "Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота" (побачивши якого деякі вразливі глядачі в жаху схоплювалися з місць, боячись одержати травми або бути задавленими) відбувся дещо пізніше, у січні 1896 року.
     Не дивлячись на те, що самі Люм’єр вважали, що кіно ніколи не вийде далі за показ сценок з життя і вважали, що інтерес до нього швидко вичерпається, людство назавжди "захворіло" сінемою, яке, як маленька дитина, спочатку не вміло розмовляти і розважало глядачів кривляннями акторів.
     Епоха німого кіно закінчилася 6 жовтня 1927 року – цього дня в США в прокат вийшов музичний фільм "Співак джазу" з Елом Долсоном у головній ролі.
     Ера кольору в кіно почалася в 1935 році, коли американські глядачі побачили повнометражний кольоровий фільм "Беки Шарп" режисера Рубена Мамуляна.
     Багато хто з появою кіно безапеляціоно передрікав смерть театру. Проте життя спростувало це твердження. Утім, сила й потужність кінематографу, активно генеруючу в уяві глядача ілюзорну картину світу, не залишила байдужими політиків.
     З самого початку вони зрозуміли, яку активну дію на маси можна надавати за допомогою винаходу братів Люм’єр. Зокрема, екс-президент США Теодор Рузвельт зіграв самого себе в 1917 році, коли країна вступила в Першу світову війну.
     27 серпня 1919 року Раднарком прийняв декрет про націоналізацію кіносправи в Радянській Росії. З того часу вся фото- і кінематографічна торгівля і промисловість перейшла у ведення Народного комісаріату освіти. А Сталін згодом особисто проглядав кожен знятий в країні художній кінофільм (благо вони випускалися в рік у кількості не більше 10).
     Найбільш улюблений персонаж у режисерів – це Наполеон, а найпопулярніший кіносюжет – про Попелюшку (у всіх її, у тому числі й сучасних, інтерпретаціях). Якщо ж говорити про вигаданих персонажів, то після Попелюшки це – Гамлет, Кармен, Доктор Джекіл і містер Хайд, Фауст, Ромео і Джульєта, три мушкетери, пані з камеліями і Дон Кіхот.
     Найплодовитішими кінорежисерами варто визнати німця Райнера Вернера Фасбіндера (який за 17 років роботи встиг зняти 37 повнометражних фільмів, три новели, два телесеріали і одна документальна стрічка) і японця Кендзі Мідзогуті, на рахунку якого 85 фільмів, з яких уціліли тільки 30.
     Своєрідний рекорд і в знаменитого Чарлі Чапліна, який в ліричній трагікомедії "Вогні рампи" (1952) виступив як продюсер, режисер, сценарист, композитор, монтажер, хореограф, художник з костюмів і при цьому ще й зіграв головну роль.
     У фільмі "Молодий майстер" (1980), епізод, де Джекі Чан проробляє трюк з віялом, знімався 1300 дублів, проте, знаменитий актор, у результаті зумів виконати трюк.
     Найприбутковішим же фільмом в історії кіно вважається "Титанік" (1997) Джеймса Кемерона, що зібрав у світовому прокаті (крім численного "Оскара") 1 мільярд 800 мільйонів доларів. При цьому, бюджет фільму склав 200 мільйонів доларів. Дистриб`ютором фільму виступили дві знамениті голлівудські компанії: Paramount Pictures – у Північній Америці і 20 Century Fox Film - у решті всього світу.
     Немає людини, яка не любив би кіно: наукове або документальне, публіцистичне або художнє. Кіно - мистецтво зрозуміле і близьке кожному. Перетворюючись разом із суспільством, кіно пережило масштабні зміни, пройшовши шлях від німого до звукового, від чорно-білого до кольорового. У кінематографі працюють люди різних професій: кіномеханіки, водії, методисти. Високого визнання і поваги заслуговують професіоналізм, сумлінну працю та відданість справі кількох поколінь працівників кіно. Вони внесли вагомий внесок у розвиток українського кінематографу. Завдяки їхній праці, люди змогли побачити тисячі фільмів, які становлять золотий фонд вітчизняного і зарубіжного кіно.
     Кіно - відносно молодий вид мистецтва, але за впливом, популярності і масовості ніщо з ним не може суперничати. Ми маємо всі підстави пишатися рівнем кінематографу. Фільми бувають різних жанрів: наукові, документальні, публіцистичні, художні. Зараз існує багато кінофестивалів: «Оскар», Московський міжнародний кінофестиваль, «Золота пальмова гілка» у Каннах та інші.
 
 
Переглядів: 1205 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz