П`ятниця, 29.03.2024, 10:36
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2012 » Квітень » 27 » Міжнародний день інтелектуальної власності
09:51
Міжнародний день інтелектуальної власності
     Міжнаро́дний день інтелектуа́льної вла́сності встановлено у вересні 2000 р. на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ).
     Свято відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвиткові інтелектуальної власності у всьому світі.
     Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини та у вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права як результати творчості та знань є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку.
     Метою є підвищення розуміння ролі інтелектуальної власності у повсякденному житті, а також сприяння визнанню того внеску, який роблять винахідники та автори у розвиток суспільства в світовому масштабі, позаяк роль творчості в економічному розвитку зростає, випереджаючи значущість засобів виробництва і природних ресурсів. Економічне зростання дедалі більше залежить від здатності отримувати нові знання та застосовувати їх. Серед вирішальних чинників економічного розвитку нині виявляється інтелектуальне виробництво, а ключовою формою – інтелектуальна власність. Так, за оцінками Світового банку, фізичний капітал у сучасній економіці формує 16% загального обсягу багатства кожної країни, природний – 20%, а людський, творчий капітал – 64%. У таких країнах, як Японія і Німеччина, частка творчого капіталу становить до 80% національного багатства. На сьогодні ж цінності створюються за рахунок підвищення продуктивності та використання інновацій, тобто застосування творчих знань на практиці.
     В Україні Міжнародний день інтелектуальної власності також відзначається з 2000 р. Голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій наголосив, що в Україні забезпечено конституційне право кожного громадянина на результати своєї інтелектуальної діяльності. Це сприяло формуванню сучасного ринку інтелектуальної власності та стало одним із кроків вступу України до СОТ. А відтак, дасть можливість нашій країні стати конкурентоспроможною державою на світовому ринку. «Немає сумніву в тому, що інтелектуальна власність, а це – безмежна творчість та інноваційна діяльність – забезпечить прогресивний розвиток в усіх без виключення галузях народного господарства, виступить запорукою успішних політичних і соціальних реформ, утвердження громадського суспільства і демократичних цінностей та зростання економічного розвитку», – підкреслив пан Паладій.
     Дещо з історії…
     Після проголошення 29 квітня 1918 р. Української Держави відділ винаходів та патентів, який до цього діяв у складі Технічного департаменту Народного міністерства торгу і промисловості, продовжив свою діяльність у складі Фабрично-заводського департаменту Міністерства торгу і промисловості. Проведенням експертизи винаходів, розглядом товарних знаків, фабричних рисунків і зразків у відділі опікувався експертний комітет, до складу якого, крім штатних урядовців, входили фахівці окремих галузей, представлених зацікавленими міністерствами. При відділі винаходів була своя канцелярія, спеціальна бібліотека, архів патентних списків і альбомів, зареєстрованих марок, фабричних зразків та рисунків. Прийом заяв про видачу патентів та реєстрацію товарних знаків відділ розпочав 15 червня 1918 р. Щоб отримати охоронний документ на винахід, товарний знак чи фабричний зразок, необхідно було, крім заяви, складеної за встановленим зразком, подати квиток Державної скарбниці про сплату на депозит відділу винаходів 30 крб, два примірники опису винаходу, два малюнки та прикласти марки гербового збору (1 крб за аркуш). Посвідчення відповідної державної установи про бідність заявника звільняло його від сплати грошового внеску за розгляд винаходу. Про видачу реєстраційних свідоцтв давалось офіційне оголошення (із зазначенням назви винаходу та імені його власника) в урядовому щотижневику «Державний Вісник». Приміром, 27 червня 1918 р. у Міністерстві торгу і промисловості Української Держави видано «Регістраційне свідоцтво» № 1 на винахід (як охоронне до видачі патенту). Таких свідоцтв з 27 червня по 5 жовтня 1918 р. відділ винаходів видав 80.
 
 
 
Переглядів: 729 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz