П`ятниця, 29.03.2024, 01:35
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Березень » 9 » «Ми чуємо, тебе, кобзарю, крізь століття» (Віртуальна виставка до 200-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка)
12:07
«Ми чуємо, тебе, кобзарю, крізь століття» (Віртуальна виставка до 200-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка)

Кожний великий народ має свої знакові постаті. Для Англії – це Байрон, для Німеччини – це Гете, для Польщі – Міцкевич, для Росії – Пушкін, для України – Шевченко.

 
 
Віртуальна виставка розташована на Pinterest, тут ви зможете подивитись:
  •  лекцію Оксани Забужко   «Шевченко у ХХІ столітті: спроба перезавантаження» ;
  • 12-серійний художній фільм про життя та творчість Тараса Шевченка  «Тарас Шевченко. Заповіт»;
  • документальний фільм - трилогію  «Тарас Шевченко»;
  • картини, унікальні видання "Кобзаря" та багато інших матеріалів

 

 

 

Корисні інтернет-ресурси:
 
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка

 

Національна премія України імені Тараса Шевченка (Шевченківська премія)   державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва.
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка — допоміжний орган, що забезпечує здійснення Президентом України повноважень із нагородження Національною премією України імені Тараса Шевченка.


Енциклопедія життя і творчості Тараса Шевченка

Веб-видання дає вичерпну інформацію про Тараса Шевченка. Має розгалужену ієрархічну структуру. Автор проекту - Микола Жарких.


Національний музей Тараса Шевченка
Сайт Національного музею Тараса Шевченка у Києві.

Історико-культурний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка»

 

Територіальний і духовний центр України – Черкащина – поєднав села Моринці, Шевченкове, Будище, Вільшану у Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка». У цих середньонаддніпрянських селах із славною історією та могутнім духовним потенціалом пройшли дитячі роки Кобзаря українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Меморіальна електронна колекція «Т. Г. Шевченко»

Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського до ювілею пропонує Меморіальну електронну колекцію «Т. Г. Шевченко». Це віртуальна меморіальна електронна колекція документальних джерел, присвячених особистості видатного українського поета Т. Г. Шевченка: бібліографічна база даних, електронні виставки, книги, зображення, галереї, ресурси Інтернету.


[«Кобзар. Інфо»]

Запропонований інтернет-ресурс - це спроба через призму Шевченківського слова та на прикладі його життя показати найвищу академію українського народу, у якій сконцентровано все – мова та історія; звичаї та традиції; етика та естетика; національна філософія та духовність.


[Тарас Григорович Шевченко]

Адміністрація сайту зазначає, що мета створення цього проекту — зібрати якомога більше корисної інформації про Тараса Шевченка та його творчість на сторінках одного сайту. Тут можна знайти вірші, прозу, переглянути картини, ознайомитись з біографією та творчим шляхом, дізнатися про цікаві і маловідомі факти з його життя, побачити рідкісні фото й зображення великого Кобзаря. Унікальний свого роду в інтернеті розділ сайту - музика та пісні на вірші Шевченка. Також є можливість переглянути художні та документальні фільми на шевченківську тему.


Тарас Григорович Шевченко
Все про Т. Г. Шевченка: біографія, портрети, твори. Сайт присвячений життю та творчості митця.

Тарас Григорович Шевченко – український поет та художник
Сайт про видатного українського поета та художника. Поезія, вірші, проза, картини.

Шевченківська енциклопедія

Eлектронна версія "Шевченківської енциклопедії” у чотирьох томах, яка нині готується Інститутом літератури НАНУ за участі шевченкознавців України, діаспори та країн близького і дальнього зарубіжжя. Проект виконується за підтримки фонду Відродження та Державного фонду фундаментальних досліджень. Сайт перебуває в стадії наповнення.


Інститут літератури імені Т. Г. Шевченка
Сайт інституту літератури імені Т. Г. Шевченка Національної академії наук України.

Культура України. Електронна бібліотека.

 

Тарас Шевченко.Колекція представляє документи, які висвітлюють життя та творчість Тараса Шевченка – поета, письменника, художника (живописця, гравера), громадського діяча, філософа, фольклориста, етнографа, історика. Зібрання складається із двох частини: твори самого Тараса Григоровича та документи, що розкривають його життєвий і творчий шлях. Всього : 475 об’єктів.

Ізборник

«Ізборник» — Історія України IX-XVIII ст. Першоджерела та інтерпретації — проект електронної бібліотеки давньої української літератури. Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів, об’єднаних єдиною ідеєю. Ідея проекту полягає в прагненні зібрати якомога більшу кількість творів української писемності не просто як випадковий набір текстів різних часів та авторів, але на тлі цілісного культурно-історичного процесу, де ставала б зрозумілою єдність, спадковість і тотожність української літератури.


«Поетика»

Найпопулярніша в Інтернеті поетична бібліотека українською мовою. Окремий розділ - Web-версія "Кобзаря" Тараса Григоровича Шевченка. Також представлено твори, авторство яких не доведено.


Спецпроект Юрія Макарова «Мій Шевченко»
Фільм «Мій Шевченко» є нешаблонною спробою показати справжнього, живого Кобзаря, і при тому без втрат пошани й любові до нього. Протягом чотирисерійного документального фільму його творці (автори ідеї і сценарію Олександр Роднянський, Юрій Макаров, Олена Чекан, режисер Павло Овечкін, оператор Віталій Філіпов) ведуть глядача від невеличкої хати в Моринцях, де народився, до Чернечої гори біля Канева, де похований. Від загальновідомих фактів біографії нікуди не дінешся — однак авторам вдається знайти в кожному епізоді з життя Шевченка невідомий нюанс і подати це по-новому.

Фільм «Великі українці – Тарас Шевченко» (2008) 
Жанр: історичний, біографічний, документальний
Режисер: Сергій Долбілов
Автор сценарію: Інга Балицька
Ведучий: Богдан Ступка

Фільм «Тарас Шевченко» 
Режисер та автор сценарію: Ігор Савченко
Жанр : історико-біографічний фільм

Розповідає про життя одного із найвідоміших поетів та художників Тараса Григоровича Шевченка. Даний кінопроект являє собою два самостійних фільма, відзнятих українською та російською мовами різними дублями. Він дуже детально висвітлює аспекти життя поета. Проте фільм не позбавлений авторської вигадки і дещо вільної інтерпретації подій.


«У вінок Кобзареві» 
Відео до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Музей-квартира Т. Г. Шевченка (м. Санкт-Петербург)
Меморіальна майстерня Т. Г. Шевченка.

Шевченко в Орске
Сторінка Тараса Григоровича Шевченка на російському сайті "Историческая страница Орска".

УКРЛІТ.ORG
Короткий виклад біографії Тараса Шевченка. У повнотекстовому доступі – його твори.

Балачки.org

Сайт містить афоризми, вислови, цитати відомих людей. Окрему сторінку присвячено творчості Тараса Шевченка, зокрема найвідомішим його рядкам.


[Шевченко Тарас Григорович - Вікіцитати]
Цитати поета та вислови про нього.

Shevchenko Preservation Committee
Вебсайт комітету збереження вулиці імені Тараса Шевченка в м. Нью-Йорк (США).

Shevchenko's self portraits

Англомовна сторінка з автопортретами Тараса Шевченка. Розташована на сервері департаменту слов'янської мови та літератури Торонтського університету (Канада).


The Shevchenko Scientific Society
Англомовний веб-сайт наукового товариства імені Шевченка в м. Нью-Йорк (США).

The Taras Shevchenko Museum of Canada
Веб-сайт музею Тараса Шевченка в м. Торонто (Канада).

У центрі уваги музею знаходяться експонати, присвячені мистецтву, життю і літературній спадщині засновника сучасної української мови. В експозиції можна побачити численні видання Кобзаря, яких у колекції музею нараховується більше 100.

 

Переглядів: 944 | Додав: O_K | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz