Четвер, 28.03.2024, 21:21
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2016 » Грудень » 26 » Як уникнути плагіату і зауважень по роботі
16:54
Як уникнути плагіату і зауважень по роботі

Солідне-назва дипломної роботи: "Дуалістичний принцип використання сільськогосподарських знарядь на гидроповерхности", або просто "Вилами по воді писано".

Студентський гумор

Що таке плагіат?

Джерело

Плагіатом називається копіювання чужих думок без посилання на автора. За оцінкою деяких дослідників, у сучасних студентських роботах міститься близько 50% плагіату в тому чи іншому виде1.

Часто від викладачів можна почути фразу типу: "Це не самостійне дослідження, а гарна компіляція". Під компіляцією і розуміється несамостійна літературна чи наукова праця, заснована на з'єднанні частин чужих досліджень або творів.

Наведемо приклади. Ось це плагіат:

"При цьому в роботах, які присвячені проблемам менеджменту, комплексне визначення поняття "управління конкурентоспроможністю підприємства" не наводиться. Складовими слова "управління" в понятті "конкуренція" є: знаходження, розробка, підтримка, використання, розвиток, відмирання конкурентної переваги". Ось це не плагіат:

"При цьому е роботах, які присвячені проблемам менеджменту, комплексне визначення поняття "управління конкурентоспроможністю підприємства" не наводиться. Тільки в роботі Н. А. Farhutdinova зазначається, що "складовими слова "управління" в понятті "конкуренція" є: знаходження, розробка, підтримка, використання, розвиток, відмирання конкурентної переваги".

За плагіат знижують оцінку за роботу, роблять зауваження, висловлюють незадоволення, адже, по суті, плагіат - це крадіжка чужих думок. Уявіть, що ви довго придумуєте щось нове, створюєте те, що ніхто не створював. А хтось взяв і УСВІДОМЛЕНО присвоїв це щось собі. Прикро? Звичайно,.. Крім того, плагіат в роботі - вірна ознака того, що автор не вникає в суть справи, яку робить.

Дозвольте, скажете ви, а як же реферат? Теорія курсової або дипломної роботи? Безумовно, чужі думки обов'язково повинні бути в письмовій роботі, але вони повинні:

- мати посилання на автора;

- бути до місця;

- бути правильно оформлені.

У той же час застосування наукової ідеї, сюжету, теми якої-небудь іншої роботи, які виражені в іншій формі, не визнається плагіатом, оскільки в цьому випадку автори можуть прийти до різних висновків.

Спокуса "списати", "переписати", "скопіювати" якусь готову роботу іншого автора надзвичайно великий. Наприклад, мережа Інтернет пропонує величезний вибір робіт на будь-які теми і запити. Вона дає можливість, підібравши шматки відповідного тексту, просто з'єднати їх в єдиний файл, зв'язавши ключовими словами. Але досвідчений викладач завжди відрізнить текст, який був запозичений з Інтернету, від авторського тексту. Безумовно, як вже підкреслювалося в цій книзі, використовувати ресурси Інтернету не тільки можна, але і потрібно. Але вкрай важливо пам'ятати, що не можна просто так взяти будь-яку інформацію з глобальної мережі: вона повинна бути відповідним чином перероблена і оформлена.

Таким чином, плагіат в роботі неприпустимий. Треба чітко запам'ятати правило: якщо ви використовуєте в роботі чужу думку, книгу, статтю, необхідно обов'язково зробити на неї виноску. Про це докладно

 

"Як оформити виноску на книгу або статтю?". Такого роду виноски тільки прикрасять роботу, викладач обов'язково оцінить їх наявність позитивно. Як правило, роботи з плагіатом і без виносок оцінюються "незадовільно".

Переглядів: 514 | Додав: O_K | Теги: плагіат, академічна доброчесність, антиплагіат, академічна чесність | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz