Четвер, 18.04.2024, 10:50
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2011 » Грудень » 9 » ДЕНЬ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ –12 ГРУДНЯ
16:01
ДЕНЬ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ –12 ГРУДНЯ
 
     Сухопутні війська були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України у 1996 році. Сьогодні це основа Збройних Сил України, носії їх бойової могутності. За своїм призначенням і обсягом покладених завдань Сухопутним військам відводиться вирішальна роль у запобіганні та відбитті можливої агресії проти нашої держави, а по чисельності вони складають більше половини Збройних Сил України. У 1997 році було встановлено свято — День Сухопутних військ, який щорічно відзначається 12 грудня.
     Армія - це втілення національної гідності народу. Тільки міць збройних сил надає країні ваги на міжнародному рівні. Половина цієї міці, а точніше 54 відсотки Збройних Сил України - це Сухопутні війська. Сьогодні, базуючись саме на Сухопутних військах, в державі створюється сучасна модель Збройних Сил України - оптимальних за чисельністю, мобільних, добре озброєних, всебічно забезпечених і навчених військ спроможних виконувати покладені на них завдання у будь-яких умовах. В той же час Збройні Сили України не повинні бути обтяжливими для держави.
     Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України своїх функцій як у мирний так і у воєнний час.
     Сучасні Сухопутні війська України - це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, аеромобільних військ, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин та установ, технічного й тилового забезпечення. До складу Сухопутних військ входять також військово-навчальні і медичні заклади, система військових комісаріатів, мережа центрів та установ культури, просвіти і дозвілля.
     Історія створення
     Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України відповідно до статті 4 Закону України "Про Збройні Сили України" у 1996 році.
     Сухопутні війська Збройних Сил України є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної Української держави.  
     За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України своїх функцій я у мирний, так і воєнний час.
     Основою для створення та керівництва угрупованням військ є оперативні командування. Вони відповідають за одну і ту ж територію як в мирний так і у воєнний час, що дозволяє при виконанні завдань організовувати і підтримувати тісну взаємодію з місцевими органами самоуправління і найповніше використовувати місцеві ресурси в інтересах Збройних Сил.
     До з'єднань, військових частин і підрозділів, які входять до складу OCLLIP в основу бойової підготовки було покладено проведення повномасштабної підготовки органів управління, з'єднань, військових частин та підрозділів, удосконалення набутого польового та повітряного вишколу особового складу, здатність виконувати завдання за призначенням.
     До інших військових частин - підготовка органів управління, удосконалення рівня командирської підготовки та одиночний вишкіл особового складу з урахуванням реального ресурсного забезпечення.
     Пріоритет надавався підготовці військових частин і підрозділів, які входять до складу OCLLIP. У цих частинах загалом проведено 727 навчань. Серед них КШН з органами управління тактичної ланки, батальйонних (дивізіонних), ротних (батарейних), взводних тактичних (тактико-спеціальних) навчань. Більш якісно бойова підготовка проводилась у з'єднаннях та військових частинах 8 АК КСВ ЗСУ. Організація дієвого контролю за цільовим використанням коштів і ПММ, виділених на підготовку військ, дозволила виконати завдання щодо проведення інтенсивної підготовки органів управління та підрозділів, які входять до складу ОСШР. Цілеспрямовано впроваджувались у підготовку військ нові форми і способи виконання завдань з'єднаннями, військовими частинами та підрозділами з урахуванням досвіду ведення бойових дій у сучасних, збройних конфліктах.
     Роди військ Сухопутних військ Збройних Сил України
     Елітою Збройних Сил України беззаперечно визнано аеромобільні війська -високомобільний рід Сухопутних військ Збройних Сил України до складу якого входять аеромобільні та повітрянодесантні частини і підрозділи. Вони призначені для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.
     На сьогодні воїни - десантники приймають активну участь у міжнародних військових навчаннях та миротворчих операціях. Лише минулого року військовослужбовці аеромобільних військ здійснили понад вісім тисяч стрибків з парашутом. "Лицарі блакитного неба" свято бережуть набуті традиції і вже давно стали для молоді символом честі, мужності та військової доблесті. Кожного року 2 серпня воїни-десантники святкують своє професійне свято, для яких гасло «Ніхто, крім нас» - став сенсом життя.
     Механізовані танкові війська, що складають основу Сухопутних військ України, виконують завдання по утриманню зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиттю ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захопленню важливих районів, рубежів і об'єктів, діють у складі морських та повітряних десантів. До складу механізованих і танкових військ входять механізовані та танкові бригади і полки. На озброєння знаходяться танки Т-64, Т-80; бронетранспортери БТР-70, БТР-80; бойові машини піхоти БМП-1, БМП-2, інші зразки озброєння. Показові навчання механізованих та танкових підрозділів здобули високу оцінку на найвищому рівні.
     Ракетні війська і артилерія - головний засіб дальнього вогневого ураження в Сухопутних військах. В бою і операції вони виконують переважну більшість завдань вогневого ураження противника. До складу ракетних військ і артилерії СВ ЗС України входять військові частини тактичних ракет,реактивної, гаубичної, гарматної та протитанкової артилерії, підрозділи протитанкової керованих ракет та мінометів, а також артилерійської розвідки.
     Ракетні війська і артилерія призначена для ураження живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації та посадових майданчиках, об'єктів ППО та інших об'єктів противника.
     На озброєнні військових частин і підрозділів РВІА знаходяться: ракетні комплекси тактичних ракет "Точка", реактивні системи залпового вогню типу "Смерч", "Ураган", "Град"; самохідні гармати "Геоцинт-С", «Мста-С», «Нона-С», самохідні гаубиці "Акація", "Гвоздика"; причіпні гармати 2А65, Д-30, протитанковий ракетний комплекс "Штурм - С", та протитанкова гармата «Рапіра», міномети «Васильк», «Сані», комплекси артилерійської розвідки СНАР, АРК, АЗК, комплекси командних машин управління «Фальцет» і «Машина-Б».
     Війська протиповітряної оборони Сухопутних військ на озброєнні яких знаходяться ефективні зенітні ракетні та зенітні артилерійські системи і комплекси, які характеризуються високою швидкострільністю, живучістю, маневреністю, здатністю діяти за будь-яких умов сучасного загальновійськового бою.
     До зенітних ракетних систем та комплексів дивізійної ланки відносяться зенітні ракетні комплекси "Оса",. До зенітних ракетних та зенітних артилерійських комплексів полкової ланки відносяться ЗРК "Стріла-10", ЗГРК "Тунгуска", ПЗРК "Ігла", ЗАК "Шилка".
     Призначені зі складу ВППО СВ чергові сиди несуть бойове чергування з протиповітряної оборони. У військах протиповітряної оборони СВ проводять роботу з модернізації, автоматизації на цифровій основі пунктів управління, зенітних ракетних комплексів, ПЗРН «Ігла», які будуть відповідати сучасним вимогам і за своїми характеристиками не будуть поступатись аналогічним зразкам озброєння і іноземного виробництва.
     Армійська авіація, ще одна грізна складова Сухопутних військ в сучасному бою, - призначена для виконання завдань у різноманітних умовах загальновійськового бою. Частини і підрозділи армійської авіації ведуть розвідку, знищують бойову техніку та живу силу противника при обороні наших військ, здійснюють вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, висаджують тактичний десант, доставляють у вказані райони бойову техніку та особовий склад, виконують інші важливі завдання. До складу армійської авіації Сухопутних військ України входять бойові та транспортно-бойові полки. З'єднання та частини армійської авіації Сухопутних війсь України мають на озброєнні вертольоти типу Мі-8, Мі-24 та їх модифікації, які дозволяють виконувати всі завдання за призначенням. Вертолітники, серед яких багато ветеранів Афганістану, Югославії, інших локальних конфліктів, достойно справляються з покладеними на них повсякденними завданнями, гідно представляють нашу країну у миротворчих операціях демонструючи високий професійний вишкіл.     
     Для забезпечення бойової діяльності до складу Сухопутних військ України входять спеціальні війська, які мають розвідувальні, інженерні з'єднання та частини, У єднання та частини РХБ захисту, зв'язку, РЕБ, топографічні. Тил та озброєння Сухопутних військ України вирішують проблеми експлуатації військової техніки га озброєння, забезпечення основними видами матеріальних засобів оойозої. спеціальної підготовки, життя і побуту військовослужбовців.
     Миротворча діяльність Сухопутних військ Збройних Сил України
     Підтримання міжнародного миру і безпеки є одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики України. Участь у міжнародних миротворчих операціях стала одним з важливих зовнішньополітичних здобутків нашої держави, що стало справжньою школою практичного досвіду, злагодженості та взаємодії для Збройних Сил України.
     Україна розпочала миротворчу діяльність у 1992 році. За ці роки за межі держави було відправлено 19 військових формувань типу бригада, батальйон, рота, ескадрилья, загін. Практично залучалось до участі у миротворчій діяльності майже ЗО тисячі осіб, понад 2,5 тисячі одиниць техніки, 38 вертольотів.
     З 1994 року Україна приєдналась до Програми "Партнерство заради миру", одним з найважливіших напрямів якої є участь підрозділів Збройних Сил України в операціях з підтримання миру.
     Участь з'єднань та частин Сухопутних військ України у навчаннях із миротворчої тематики сприяють зміцненню міжнародного авторитету України, відіграють значну роль у підготовці Сухопутних військ. Щорічна програми передбачає цілу низку різноманітних заходів - від широкомасштабних військових маневрів до великих семінарів. Набутий досвід допомагає спільно діяти в операціях по підтриманню миру, пошуково-рятувальних операціях, наданні гуманітарної допомоги. Для наших миротворців, серед яких більшість - контрактники, служба у миротворчих контингентах це чудова можливість побачити світ. Сьогодні у Сухопутних військах України відрядження за кордон у армії країн всього світу стали звичайною справою. Наші військовики переймають там досвід, вивчають мову, техніку. Разом з тим іноземцям теж є чому в нас повчитися. І вони охоче це роблять. Про це свідчать чисельні спільні навчання які на слуху у всьому світі --"Щит миру", "Козацький степ" та інші. Лише в цьому році таких навчань відбулося більше десяти.
     Сьогодні у складі місій та сил виконують завдання за призначенням 2 українських миротворчих контингентів:
         · Балкани - національний контингент (УКРПОЛБАТу) в складі КФОР у Косово;
         · 56 окремий вертолітний загін Місії OQH у Республіці Ліберія.
     Загалом на сьогоднішній день у складі миротворчих контингентів України виконують завдання за призначенням 500 військовослужбовців, 1215 од. різноманітної техніки та 14 вертольотів.
     Спектр завдань, які виконують миротворчі підрозділи, є досить широким. Характер завдань відповідає вимогам статті 6 Статуту ООН і базується на загальноприйнятих вимогах до проведення операцій з підтримки миру:
         · чергування на постах спостереження, патрулювання у зоні відповідальності, охорона церков, супроводження конвоїв;
        · повітряні перевезення персоналу місії, високоповажних осіб та вантажів, патрулювання та спостереження, супроводження переміщення військ, пошуково-рятувальні операції та медична евакуація ( 56 овз);
         · супровід конвоїв з гуманітарним вантажем, паливом, матеріально-технічними засобами, надання гуманітарної допомоги місцевому населенню (усі підрозділи).
     Активну позицію України та її Збройних Сил в миротворчій діяльності показує офіційна статистика ООН, за якою Україна в 2009 році увійшла в першу десятку країн-контрибуторів ООН.
     Оцінка діяльності наших миротворців є найвищою, багато з них відзначено державними нагородами України, іноземних держав, ООН та НАТО. 
 
             Зі святом – Днем Сухопутних військ Україн
 
 

За матеріалами Інтернету                

Переглядів: 2873 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz