Четвер, 28.03.2024, 12:40
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2015 » Травень » 27 » День прикордонника – 28 травня
13:20
День прикордонника – 28 травня

   28 травня, згідно до постанови Ради Міністрів СРСР від 27 травня 1958 року та Указу Президента України від 25 травня 1992 року № 308 в України відзначається День Прикордонника.
День прикордонника - це свято, яке повинне відродити історичні традиції України та її прикордонних військ. Святкування цього дня налічує десятки років і триває досі.
Охорона кордонів завжди було завданням, актуальним для будь-якої країни. Історію прикордонних військ можна віднести ще до часів Князя Володимира, коли почала створюватися оборонна система. Міста будувалися у той час по берегах річок. І перша письмова згадка про межі відноситься саме до цього часу, коли Князь дав розпорядження будувати міста по річках Сула, Осетра та Трубежа, а кращим чоловікам було велено організувати охорону меж Русі. При Івані Грозному кордони держави стали набагато ширшими і 1 січня 1571 був призначений начальник сторожової служби, ним став Воротинський.
Правоохоронці рубежів, ще у давні часи боролися з контрабандистами, які нелегально переправляли товар через кордони.
Після 1812 року Російська імперія стала розвиватися прискореними темпами, налагоджувалася торгівля з зарубіжними країнами, а разом з нею і контрабанда товару стала більш значною, що змусило прийняти рішення про створення прикордонної варти.
Кінець XIX століття приніс певні зміни у завдання вартової служби кордонів і їх вивели з митного відомства. Олександр III видав указ утворити новий Окремий корпус прикордонної варти, це сталося 15 жовтня 1893 року. Основними завданнями прикордонників були – охорона кордонів і боротьба з контрабандистами.
Під час Першої Світової війни прикордонники були введені до складу діючої армії і воювали майже на всіх фронтах.
Радянська прикордонна охорона починала своє становлення у дуже важкий час, але ветерани-прикордонники не покинули своїх бойових постів і намагалися передати новачкам весь свій досвід у цій нелегкій справі. 26 травня 1918 Рада Народних Комісарів заснувала прикордонну службу, якій було доручено охорона кордонів РРФСР. А 6 вересня була введена форма для прикордонників, вона дуже нагадувала ту, що використовується динині.
Через роки прикордонну охорону стала здійснювати Державна прикордонна служба України.
Ця свято спрямоване на те, аби підняти дух солдатів, які виконують свій обов'язок перед державою.
Про прикордонні війська можна говорити дуже багато, у всіх війнах наші прикордонники брали безпосередню участь, а героїзм деяких з них змушує щиро поважати цих людей. Багато чого було зроблено прикордонниками і після війн, для відновлення миру і спокою у державі.
Прикордонні війська – це самостійна структура, яка виконує свої обов'язки за підтримки прикордонних районів країни. Озброєння прикордонників достатньо обширне – це стрілецька зброя, бойова техніка, літаки, кораблі і різні спеціальні технічні засоби, які допомагають у виконанні службових завдань. Підготовка кадрів у прикордонні війська ведеться тільки у спеціалізованих вищих навчальних закладах.
Служба у прикордонних військах – це почесний обов'язок, який довіряють далеко не кожному солдату, охорона зовнішніх кордонів держави вважається досить престижною в армії. Жоден прикордонник не пропускає цього знаменного дня. За традицією, 28 травня прикордонники збираються у певних місцях, де і відзначають своє свято, згадуючи минулі дні служби.
У цей день у містах та селах, біля пам'ятників і пам'ятних знаків Прикордонникам та іншим героям - захисникам Вітчизни збираються Прикордонники різного віку. Тут воїни Прикордонники зустрічаються зі своїми бойовими побратимами. Згадують роки своєї ратної служби. Діляться своїми сьогоднішніми проблемами та успіхами.
На такі заходи Прикордонники, за звичаєм, приходять зі своїми синами, сім'ями, онуками.
У такі хвилини молоде покоління переймається особливим духом патріотизму, духом наступності. Духом Границі.
У всі часи Прикордонні війська відрізнялися своїми традиціями, династіями. На зміну одному Прикордоннику приходив його брат, потім син, а потім і онуки ветеранів- Прикордонників приміряють зеленні кашкети.
Прикордонники завжди залишалися вірними військовому громадянському та синовньому Долгу, Присязі, своїй Вітчизні, своєму Народові.
Прикордонні війська стали важливою ланкою в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України.

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету
 

Переглядів: 823 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz