Четвер, 28.03.2024, 19:48
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2011 » Листопад » 2 » День інженерних військ
17:45
День інженерних військ
3 листопада в Україні відзначається День інженерних військ. Він затверджений Указом Президента 27 жовтня 1999 року в знак видатних заслуг саперів, ветеранів та воїнів-інженерів України.
 
    У загальній структурі Збройних Сил України інженерні війська належать до спеціальних військ. Організаційно частини і підрозділи інженерних військ ЗС України входять до складу Сухопутних військ, Військ Протиповітряної оборони та Військово-морських Сил, а у складі військово-повітряних Сил є інженерно-аеродромні частини і підрозділи.
     Інженерні війська дуже цікавий рід військ. Саме інженерні війська першими освоювали новітні засоби ведення війни, впроваджували їх в арсенал армії. З інженерних військ виділилися в самостійні роди військ залізничні війська, війська зв'язку, автомобільні війська, танкові війська і навіть авіація.
     Інженерні війська - це війська переднього краю. У воєнний час атаку починають саме інженерні війська. Вони забезпечують мотострільця і танкістам просування вперед.
     Військові інженери проробляють проходи в мінних полях і загородах супротивника, розчищають завали і руйнування для забезпечення руху своїх військ, проводять розмінування місцевості, будівель, доріг, аеродромів, станцій, вулиць. Інженерна розвідка вивчає місцевість, на якій мають бути бойові дії, вона зобов'язана виявити, що готує супротивник для ускладнення просування військ.
     Інженерні війська залучаються для фортифікаційного обладнання позицій: уривки окопів і траншей, споруди укриттів для техніки та особового складу, ходів сполучення, обладнання наглядових і командних пунктів.
     Однією з основних завдань інженерних військ є установка і утримання мінних полів і невибухових загороджень (колючий дріт, протитанкові рови, ескарпи і контрескарпи, барикади, завали на дорогах, райони заболочування і затоплення). Воїни-інженери намагаються ускладнити просування ворога, руйнуючи дороги, мости, знищуючи системи водопостачання, газопостачання, електропостачання, ємності з пальним, нафтопромисли.     
     Інженерні війська готують, містять і маскують шляхи для просування військ. Вони ж влаштовують переправи через водні перешкоди, маскують війська і об'єкти, забезпечують війська водою. Окрім вирішення безпосередніх завдань інженерного забезпечення бою на інженерні війська покладено завдання забезпечення інших родів військ шанцевим інструментом, електротехнічними засобами (від ліхтариків і батарей до пересувних атомних електростанцій), забезпечення частин і підрозділів електроенергією.
     Інженерні війська єдиний рід військ, для якого війна не кінчається ніколи. Саме військові інженери з перших днів трагедії на Чорнобильській АЕС приступили до виконання завдань з ліквідації наслідків аварії у безпосередній близькості до реактора.
     За час Незалежності України воїнами інженерних військ було виявлено і знищено понад 385 тисяч снарядів, гранат, більшість з яких залишилося в землі з часів Великої Вітчизняної війни. Однією з найбільш складних і трудомістких завдань інженерних військ в мирний час є утилізація морально і фізично застарілих інженерних боєприпасів, техніки та майна.
     Щорічно інженерні війська залучаються до ліквідації наслідків стихійних лих, зокрема, повеней в Західних регіонах України, захисту мостів та гідротехнічних споруд під час льодоходу, проведення рятувальних робіт.
     Цього дня обов'язково вітаємо ветеранів, військовослужбовців та працівників оборонної промисловості, які пов'язали свої життя із цими військами, дякуємо їм за мужність і трудовий героїзм в ім'я незалежної України та вагомий внесок у військово-патріотичне виховання нинішнього покоління. Поза всяким сумнівом, особовий склад і надалі з гідністю нестиме високе звання захисників Батьківщини.
 
 
За матеріалами Інтернету

 
Переглядів: 1048 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz