Субота, 20.04.2024, 13:17
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2014 » Червень » 20 » 22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни в Україні
14:46
22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни в Україні

    

А. Широков. За Родину!

22 червня 1941 року - напад фашистської Німеччини на Радянський Союз поклав початок Другій світовій війні, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.

В Україні цей День закріплений відповідно до Указу Президента України      № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року і носить назву «День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні».

Саме тому Перемога у Великій Вітчизняній війні – одна з найважливіших дат, яка об’єднує народи України, Росії і Білорусі. Це - наш спільний біль і спільна гордість. Це - наша відповідальність перед співвітчизниками-ветеранами і пам’ять про тих, хто не повернувся з полів битв…”.

В історії українського народу події Великої Вітчизняної війни  посідають особливе місце. За своєю глибиною, трагізмом і героїкою вони є набагато значнішими, ніж інші і вже набули епохального значення. Певною мірою обумовлено це й тим, що донині живі учасники війни, носії історичної пам’яті про неї – ті, хто воював зі зброєю в руках, навчався, працював, відбудовував країну. Пам’ять про війну є духовно-історичним надбанням нашого народу, що витворює підвалини його самодостатності й самобутності, і водночас, – органічно інтегрує його в загальноцивілізаційний потік, підносить до рівня інших народів, які активно творили історію.

На цій війні, заради тих, хто живе зараз, поклали своє життя мільйони людей. 22 червня 1941 року - одна із найсумніших дат в нашій історії всього пострадянського простору. Розпочався один із найтяжчих і скорботних періодів в історії України: з масовими розстрілами, голодом та концентраційними таборами. Фронт двічі прокотився багатостраждальною Україною, у кривавих боях виборювалося право на життя нашого народу.

Друга світова війна – одна з найбільших трагедій XX століття. Це – трагедія не українського, не європейського, а світового масштабу. Війна охопила різні країни, різні континенти, стала автором кривавих сторінок історії для багатьох народів світу. Але, звичайно, найбільше пережила наша земля і наш народ. Ніколи раніше в своїй історії Україна не платила за мир таку високу ціну.

Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна вдячність нинішніх і прийдешніх поколінь усім патріотам рідної землі, які згуртувалися задля високої мети – визволення Вітчизни від ворога. Цей приклад наших батьків і дідів достойний наслідування і сьогодні.

Ми перемогли, сплативши невимовно дорогу ціну: понад 40 місяців в Україні лилася кров, війна вщент зруйнувала міста, знищила села, забравши майже 10 мільйонів життів – 22 відсотки усіх загиблих у Другій світовій війні.

Свій перелік страждань і втрат має кожна українська родина.
День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаби випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь.

Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Слава їм, вічна і світла пам'ять!

Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. Ніхто не забутий, ніщо не забуте. У багатьох країнах у цей день приспускають державні прапори і згадують ті жахливі часи...

Пам'ять про ці жертви, про подвиг народу зобов'язує всіх нас, нині сущих, пройнятися усвідомленням того, що коли б не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі б не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації.

Ніхто не має права забути, що трагедія 41-го поклала початок переможному Травню 45-го.

Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

 

 

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

За матеріалами Інтернету

Переглядів: 1048 | Додав: fedor | Рейтинг: 0.0/0
Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz