П`ятниця, 29.03.2024, 16:20
Бiблiотека  коледжу радіоелектроніки
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Рекомендуємо

Форма входа

Хмарка тегів
Інтернет ВИшивка ВНЗ Болонський процес ВУЗы Украины Bologna Process Українська література Письменник education europe выставка день библиотекаря інформаційні технології акції виставка Еллан-Блакитний історія Іноземна мова онлайн образование онлайн освіта англійська мова english английский язык освітні сервіси google физика facebook Тарас Шевченко 200 років Ліна Костенко Освіта Європа 2014 ДРПБК 2014/2015 навчальний рік підручники Графік 2014-2015 скачати ЛІТЕРАТУРА Ювілей 120 років 3ds max AutoCAD Autodesk Fusion 360 Ultimate Inventor Professional Maya Revit автоматичне оформлення списку літер #Грибоедов220 журнал Chip Computer Bild Computerworld Linux Format Upgrade Windows IT Pro/RE #Пастернак125 125 лет бібліотека ДРПБК 85 років викладачам день вишиванки Ukrainian Embroidery 10 - 11 клас Гудзик роман Акція 30-та річниця Чорнобильської катаст Франко160 Іван Франко письменники Франко ІванФранко 1 червня World Kissing Day 150 РОКІВ англійський письменник фотовиставка onuka радіодиктант українська мова новини аудіокнига аудіокниги академічна доброчесність антиплагіат академічна чесність плагіат конкурс літературний календар Історія України рік Японії Фудошинкан Англійська Історик бібліограф бібліотека 55 років ДРПБК

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 571

Головна » 2015 » Травень » 21

Михаил Шолохов – всемирно признанный классик литературы ХХ в., прозаик. Он сумел масштабно и художественно выразительно показать жизнь народа и отдельной личности во всем ее многообразии и психологической глубине в переломные исторические периоды сложного, насыщенного общественными катаклизмами столетия. Шолохов – автор грандиозной эпопеи «Тихий Дон», охватывающей период Октябрьской революции и гражданской войны. Замечателен его рассказ «Судьба человека», запечатлевший суровую эпоху Великой Отечественной войны, и справедливо названный рассказом-эпопеей. Есть еще целый ряд произведений, в которых Шолохов попытался отразить свое время, высказать свое отношение к нему.

Отрадно, что Шолохов представляет тот случай, когда писатель при жизни получил широкое признание ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: fedor | Дата: 21.05.2015

День слов'янської писемності і культури встановлений в Україні «…на підтримку ініціативи органів державної влади, Національної академії наук України, громадських і релігійних організацій та враховуючи історичне та просвітницьке значення спадщини слов'янських первоучителів у здобутку національної культури…» згідно з Указом Президента України «Про День слов'янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р. № 1096/2004. Відзначається щорічно 24 травня в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Напевно, ніхто з нас не задумувався над тим, яке значення для кожного народу має писемність, а разом з нею і культура. Адже писемність і культура – поняття взаємопов’язані і невід ... Читати далі »

Переглядів: 2197 | Додав: fedor | Дата: 21.05.2015

22 травня відзначається як день перенесення мощей святого Миколая Чудотворця, в народі ж кажуть - "літнього" Миколи.

Мабуть, жоден з святих, що їх вшановує наша церква ,не удостоївся такого вияву всенародної любові, як святий Миколай Чудотворець, угодник Божий – ці характеристики з’явились поруч з його ім’ям ще за життя..

Вперше святкування перенесення мощей Св. Миколая було встановлене папою Урбаном II, що жив у XI столітті. І хоча зародилося це свято на Заході, воно міцно прижилося у церковному календарі східних слов’ян, куди було введене митрополитом Єфремом наприкінці XI ст. В Київській державі свято перенесення мощей святителя Миколая з міста Мір до Бару встановлене за часи Київського митрополита Іоанна ІІ і Киї ... Читати далі »

Переглядів: 1967 | Додав: fedor | Дата: 21.05.2015

До празників, котрі не тримаються числа, а тримаються дня, належить і Вознесіння (Знесіння, Вшестя, або Шестя). 

Свято це за церковним календарем є одним з найважливіших, так званих дво-надесятих, і залежних од Великодня. Його відзначають на сороковий день Христового воскресіння. 

В Євангелії од Луки, зокрема, мовиться:

«І Він вивів за місто їх (учнів своїх) аж до Віфанії, і, піднявши руки Свої, благословив їх. І сталось, як Він благословляв їх, то зачав відступати від них і на небо возноситися. А вони поклонилися Йому, і повернулися до Єрусалиму з великою радістю. І постійно вони перебували в храмі, прославляючи і благословляючи Бога. Ось так, на сороковий день після воскресіння Ісус Христос ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: fedor | Дата: 21.05.2015

Пошук на сайті

Пошук схем
РадиоЛоцман - поисковая машина схем в www

Facebook

Свято дня
Календар України

Погода

Архів записів

Друзі сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz